Proč mít projekt na míru, a ne řešení na klíč

Chcete si postavit nový dům a přemýšlíte, jestli je lepší mít projekt na míru, nebo řešení na klíč? Z vlastní zkušenosti víme, že ne všichni mají úplně jasno, jaký je v tom rozdíl.

V případě špatné volby vás to navíc může stát spoustu času, peněz a zbytečných kompromisů v tom, jak jste si svůj vysněný domov vlastně představovali. Podívejte se spolu s námi na to, kterou cestou se vydat.

 

Určitě se shodneme na tom, že stavba domu je záležitost, kterou neřešíme každý rok. Chystáme se vybudovat „naše místo“, ve kterém se chceme cítit dobře a příjemně, jednoduše tak, aby splňovalo všechny naše představy. Když byste například zatoužili po dokonale padnoucím obleku nebo večerních šatech, koupili byste si je v konfekci z řetězce? Nebo si je nechali ušít na míru z kvalitního materiálu přesně tak, aby vám perfektně padly a abyste měli jistotu, že vám budou poctivě sloužit dlouhá léta? Stejné je to u stavby domu. Jen ve větším, a ještě trvanlivějším měřítku.

 

Proč mít projekt na míru

Když si zvolíte spolupráci se sehraným týmem architektů, projektantů a stavebních specialistů, o vaši stavbu bude postaráno hezky od A do Z. Jednoduše od úvodní schůzky přes všechny realizační fáze až po předání stavby, do které se můžete hned nastěhovat. Nakreslení projektu, realizace i dozorování stavby jde tedy za dodavatelem, a vy svůj čas, který byste těmto činnostem jinak museli věnovat, můžete strávit mnohem příjemnějším způsobem.

 

Už od počátku spolupráce se berou v potaz všechny důležité faktory. Při obhlídce stavebního pozemku jsou vnímány jeho dispozice – tvar, rozložení, orientace na světové strany. Při rozhovoru s klientem se neřeší jen praktické záležitosti typu nároků na dispozice, velikost plochy, připojení k sítím, preferovaný typ vytápění nebo speciální požadavky, jako třeba rekuperace, smart home, nekonečný bazén a tak dále. Důležité je i to, co od domu čekáte, proč ho stavíte, jak pracujete a trávíte svůj volný čas, protože domov by měl být částečným odrazem vás samých a vašeho životního stylu, který preferujete.

 

Dalším velkým přínosem jsou pak všechny další benefity, které projekt na míru přináší. Váš dům bude zkrátka originální, jedinečný, harmonický, s nápadem a promyšlený do nejmenšího detailu.

 

VÝHODY

  • Dům vznikne na míru vašim potřebám a představám.
  • Stavba bude přizpůsobena dispozicím pozemku.
  • Kompletní realizace jde za dodavatelem.
  • Úspora času a starostí, vyšší komfort.

 

NEVÝHODY

- Vyšší finanční investice.  
 

Řešení na klíč

I řešení na klíč je možností, kterou lze u stavby domu využít, pokud chcete do budování svého domova vložit co nejméně financí a mít vše hotovo za velmi krátkou dobu. Stačí si vybrat předdefinovaný dům z katalogu a je to. Dvěma základními výhodami řešení na klíč jsou tedy finance a rychlost. A jaké jsou nevýhody? Stejný dům vlastní už spousta dalších lidí, takže na nějakou originalitu můžete zapomenout. Krabicové řešení také nebere v potaz dispozice vašeho pozemku – například výše zmíněný sklon nebo orientaci. Nepříjemným překvapením často bývá, že vybraný modelový dům na stavební parcelu jednoduše nejde „posadit“. Není ani přihlíženo k potřebám klienta – například v požadavcích na počet a velikost místností, celkový vzhled a tak dále. A následné úpravy, kterými byste si chtěli stavbu alespoň trochu přizpůsobit, třeba přidáním úložných prostor nebo dalšího okna, bývají poměrně komplikované a finančně náročné.

 

VÝHODY

  • Pořizovací cena je nižší.
  • Realizace je rychlá.

 

NEVÝHODY

- Neoriginální krabicové řešení z katalogu.
- Přizpůsobení vlastním potřebám je obtížné či nemožné.
- Řešení nebere v potaz dispozice pozemku.  

 

Pokud tedy toužíte po opravdovém domově, který vám padne jako ulitý a který uvidíte růst hezky krok za krokem bez nejmenších starostí, ozvěte se nám a my už se postaráme o zbytek. Zakládáme si na tom, že pro naše klienty vytváříme nadčasové bydlení jako stvořené pro klidný a pohodový život.

POTŘEBUJETE VÍCE INFORMACÍ?
KONTAKTUJTE NÁS

 
ZavolatNapsat