Mám zájem o podobné řešení

Studie školní sportovní haly v Oslavanech  


Studie nové sportovní haly, kterou plánuje realizovat město Oslavany.

Koncepce haly je založená na dialogu s investorem a její umístění reaguje na řeku Oslavu, stávající fotbalové hřiště a průmyslové objekty v sousedící s parcelou.

Hala je umístěna rovnoběžně se hřištěm tak, aby návštěvníci mohli sledovat dění na obou sportovištích. Návrh postihuje i na nezbytné zázemí a služby – šatny, WC, byt pro správce, posilovna, bufet, 18 parkovacích míst a dětské hřiště. Objekt je bezbariérový.

Studie byla schválena zastupitelstvem. Další práce budou pokračovat vypracováním projektové dokumentace pro územní řízení.

Mám zájem o podobné řešení
Napište číslicemi "třidvajedna":

Parkoviště s vlastním vstupem do zázemí


Objekt je složen ze dvou objemů a to skeletového, který je opláštěn tmavými panely, které mají připomínat uhelnou minulost Oslavan, a konstrastní bílé omítky zděného zázemí, která ještě umocní mohutnost černých panelů. 

Ocelový skelet se zděným zázemím


Hala samotná je řešena jako ocelový skelet se zděným zázemím pro sportovce a technologiie. Železobetonová konstrukce bude opláštěna sendvičovou konstrukcí. Střešní struktura haly bude provedena z ocelových příhradových vazníků, zaklopena trapézovým plechem a zateplena.

Dětské hřiště s vertikální zelení


Východní fasáda bude opatřena vertikální zelení - odkazem na vinnou révu ve znaku města. V prostoru mezi halou a řekou Oslavou jsme navrhli parkové úpravy s lavičkami, vodním prvkem a dětským hřištěm.

Organické propojení se stávajícím hřištěm


Abychom maximálně využili potenciál lokality, umístili jsme halu rovnoběžně s fotbalovým hřištěm tak, aby návštěvníci mohli sledovat z  jak dění v hale, tak zároveň i na hřišti.

Zázemí pro sportovce v prvním patře


V 1.NP jsou navrženy: 4 x šatny pro žáky, 2 x pro učitele, WC pro invalidy, správcovský byt 2+kk a zázemí pro halu.
 

Služby a technologie v druhém patře


Ve 2.NP, které je přístupné po schodišti nebo po ochozu budovy, se nachází veřejné WC, posilovna, bufet a technologické zázemí.

Unikátní systém vytápění


Hala bude mít unikátní způsob vytápění díky využití důlní vody o konstantní teplotě, která vyvěrá ze systému uzavřených uhelných štol.

Ohleduplné terénní úpravy

 
Stavba respektuje stávající vzrostlou zeleň, pouze v místě školní haly a v jižní části na místě plánované příjezdové komunikace se nachází několik solitérních stromů a náletů, které budou muset být pokáceny. Stromy podél řeky Oslavy zůstanou zachovány.

Mám zájem o podobné řešení
Studie a projekt rekonstrukce bytového domu z Brna
STUDIE VÝSTAVNÍ PLOCHY FIRMY AZ PLOTOVÉ CENTRUM

Projekty z kategorie
občanské stavby